Despre RCF

Firma RCF a fost fondată în anul 1949 în Reggio Emilia, Italia. Obiectivul companiei a fost dezvoltarea şi fabricarea unor produse audio profesionale. Printre primele produse s-au numărat microfoanele, componentele public address şi difuzoarele.

În acea perioadă, RCF s-a remarcat ca fiind un furnizor de difuzoare de prim rang pentru firmele producătoare de boxe profesionale. Multe dintre aceste firme au devenit brand-uri internaţionale cu ajutorul tehnologiilor RCF.

Bazându-se pe acest succes, compania a continuat să-şi dezvolte sistemele de sunet public address, amplificatoarele şi boxele proprii. Acestea au fost comercializate atât ca produse individuale, cât şi ca sisteme complete pentru aeroporturi, hoteluri, şcoli, gări, fabrici, etc. În decursul anilor 70 şi 80 expansiunea RCF a continuat prin introducerea unor linii complete de boxe Hi-Fi şi difuzoare pentru maşini.

A urmat la începutul anilor 90 introducerea pe piaţă a unei noi linii de boxe profesionale, care includea şi legendara serie Monitor, aceasta devenind piatra de temelie pentru toate seriile de boxe care au urmat. Această poziţie a fost întărită considerabil în anul 1996 prin lansarea seriei ART, eveniment ce a condus la repoziţionarea RCF ca un producător de boxe de talie mondială. În particular, modelul ART 300-A a devenit un mare succes, recunoscut pe plan internaţional.

RCF în zilele noastre RCF are în momentul de faţă aproape 240 de angajaţi, sediul/fabrica fiind în Reggio Emilia, Italia. Din 2004 compania a dezvoltat, a produs şi a livrat peste 200 de noi produse, având acum vânzări în aproape 100 de ţări ale lumii.

Pentru a putea oferi soluţii complete pe toate segmentele pieţei audio, gamele de produse RCF sunt grupate în 6 familii de produse. Toate produsele RCF sunt poziţionate printre liderii de piaţă din domeniu, păstrând în acelaşi timp un excelent raport preţ/calitate. În prezent se află în dezvoltare peste 30 de noi produse. Toate componentele “high end” sunt produse în Italia.

Posesia propriei tehnologii de fabricare a difuzoarelor conferă RCF un avantaj enorm în conceperea şi producerea boxelor, având ca rezultat potrivirea perfectă dintre difuzoare şi partea electronică, axată din ce în ce mai mult pe tehnologia digitală.

TT+ Touring and Theatre - cea mai nouă gamă RCF TT+ reprezintă o soluţie audio de mare definiţie, prin încorporarea celor mai noi tehnologii din domeniul difuzoarelor şi a unei noi generaţii de amplificatoare digitale din clasa D.

Boxe profesionale Seria ART reprezintă gama completă de boxe Multimedia, soluţia ideală pentru sistemele portabile. Boxele ART sunt disponibile atât în versiune activă, cât şi pasivă. Pentru instalaţii fixe, seria ART prezintă opţiunea cu grilaj complet pe partea frontală. Seria 4PRO reprezintă o soluţie excelentă pentru trupele mai mici, DJ şi aplicaţii PA de dimensiuni medii.

Difuzoare

De peste 5 decenii, difuzoarele RCF reprezintă cea mai înaltă performanţă, cea mai mare putere şi cea mai avansată tehnologie. Design-ului magnetic extrem de puternic, sistemele complexe de răcire şi materialele precum fibra de carbon, titaniul pur, Kevlar™ Mylar™, au făcut ca RCF să devină liber de piaţă. De numele firmei RCF se leagă inventarea unor soluţii tehnice precum “contramembrana dublă siliconată”, “bobinajulu dublu interior/exterior”, etc.

Sisteme audio comerciale RCF Commercial Audio reprezintă o gamă completă de produse şi sisteme Public Address, capabilă să acopere toate necesităţile pieţei, începând de la proiecte mai simple, până la instalaţii complexe, cum ar fi sistemele de sunet pentru aeroporturi, centre comerciale, şcoli, etc. Sistemul de amplificare Flexa oferă soluţii bazate pe module de amplificare iar seria de boxe Monitor Q este alegerea perfectă pentru difuzarea de muzică ambientală de cea mai înaltă calitate. A fost deasemenea întrodus în fabricaţie sistemul de control şi muzică "multi zone" Ambiente.

Sisteme de sunet instalate RCF Acustica reprezintă un nou capitol în lunga istorie a sistemelor de sunet instalate RCF. Indiferent dacă un sistem de sunet este destinat pentru concerte sau pentru instalare permanentă în cafenele, baruri, magazine, hale de producţie, teatre, cluburi de dans sau pe marile arene sportive, clienţii plătitori aşteaptă un nivel superior de fidelitate audio şi de inteligibilitate al anunţurilor. RCF Acustica evolează spre o gamă completă, pentru a putea satisface toate aceste cerinţe, începând cu boxele compacte pe două căi, destinate sonorizărilor pentru spaţii mici spre medii, până la marile sisteme Line Array, destinate stadioanelor sau pentru concertele în aer liber.

Sisteme digitale de conferinţă Forum 9000 este un sistem de conferinţă şi de vot complet digital, oferind şi funcţii adiţionale precum traducerea simultană, controlul camerelor video, etc. Forum 9000 reprezintă soluţia ideală pentru echiparea sălilor de consiliu, a centrelor de congrese, a curţilor judecătoreşti, a camerelor parlamentare, etc.

Noul Forum 6000 este un sistem digital complex pentru discuţii, prevăzut cu un canal de traducere simultană. În paralel, se află sub în dezvoltare un nou sistem de traducere simultană, precum şi noi sisteme wireles

Produsul a fost adăugat în coș

Continuă cumpărăturile Finalizează comanda